Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, “Araplar tarihinde ilk kez ittifak etti.” diyerekYemen operasyonunundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Birliğin bu tavrının Filistin için de geçerli olmasını isteyen Abbas, alacakları karara harfi harfine uyacağını açıkladı.

Arap Birliği zirvesinde yaptığı konuşmada, İsraillilerin her gün cami ve kiliseleri bombaladığı veya tahrip ettiğini söyleyen Abbas, Uluslararası Ceza Mahkemesi’den gerekli adımların atılmasını istedi.

Zirveye katılan BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ise Yemen'de uzun dönemli bir çatışmayı çözmek için tek yolun müzakereler olduğunu vurguladı.

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El-Ahmed Es-Sabah, Yemen'de birçok bölgenin denetimi ele geçiren Husilerin Körfez’de güvenliği tehdit ettiğini, uluslararası toplumun Yemen halkına yardım eli uzatması gerektiğini söyledi. Kuveyt Emiri, "Arap Baharı denilen süreç, istikrarsızlık ve kargaşadan başka bir şey getirmedi." açıklamasında da bulundu.

Toplantıya 14 devlet başkanı katılırken 7 ülke de yardımcılar düzeyinde iştirak eti, Suriye’den ise kimse katılmadı. Toplantı salonunda Suriye'ye ayrılan koltuğun boş olması dikkatleri çekti.

Mısır'ın ev sahipliğinde Şarm El-Şeyh kentinde gerçekleştirilen 26. Arap Birliği zirvesinde liderlerin konuşmasından sonra kapalı oturuma geçildi.