Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşen Filistin lideri Mahmud Abbas, Rus liderinin Ortadoğu barış sürecine sağladığı katkıları olumlu değerlendirdiklerini söyledi.

Rusya Devlet Başkanlığı’nın Moskova’ya yakın Novo-Ogaryovo rezidansında yapılan görüşmede Putin ve Abbas ikili ilişkileri, ayrıca Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da yaşanan gelişmeleri ele aldı. Putin, “Sizin Filistin lideri olarak seçildiğiniz günden bu yana 10 yıl geçti. Bu zaman dilimi içinde hem iç siyasi hem de ekonomik olarak durumun istikrara kavuşması için büyük çalışmalar yaptınız. Filistin ve Rusya arasında ilişkiler giderek artıyor ve güçleniyor. Bugün bölgede durum ağırlaştı ve tabii ki sizinle bu konularda istişareler yapmak çok önemli. Kuşkusuz öncelikle İsrail-Filistin konusu. Fakat sadece bu değil, Suriye, Irak ve şimdi de Yemen’de yaşananları ele almak gerekir.” dedi.

Abbas da Putin’in Paskalya bayramını kutlayarak kendisini Filistin’e davet etti. Rusya’nın Ortadoğu sorunlarının çözümünde sağladığı katkıları olumlu değerlendiren Filistin lideri, “Bölgemizde çok sorun var ve Rusya ile bunları çalışabiliriz. Rusya’nın çabaları başarılı. Moskova’nın bölgenin sorunlarının çözüm sürecine katılımı Filistin için çok önemli. Sürekli istişareler lazım. Filistin sorunuyla ilgili şuna dikkat çekmek istiyorum. Bizim yaklaşımımız daha önce olduğu gibi görüşmeler yoluyla barışın sağlanmasından yana.” dedi.

Abbas, Putin’i Filistin’in Beytüllahim kentinde açılan Rus Kültür Merkezi’ne de davet etti. Söz konusu merkezin açılışı 26 Haziran 2012’de Filistin’i ziyaret eden Putin tarafından gerçekleştirilmişti.