Avustralya Başbakanı Tony Abbott, çevreciler tarafından geleceğin yenilenebilir enerji kaynaklarından birisi olarak görülen, rüzgar türbinlerinden rahatsızlık duyduğunu belirtti.

Abbott, ülkenin batısında bulunan Perth şehri açıklarındaki Rottnest Adası’na yaptığı ziyarette, rüzgar türbinlerini çirkin ve gürültü kaynağı olarak gördüğünü ifade etti. Abbott, "Bunlar çirkin, çok gürültülü ve bir sürü başka etkileri var. Bu türbinlerin insan sağlığına olan etkilerinin araştırılması doğru olur." dedi.

Federal Tarım Bakanı Barnaby Joyce da Başbakan’a destek vererek, "Bunu söylemek güzel değil ama, ben de aynı fikirdeyim. Rüzgar türbinlerini herkes seviyor; ama hiç kimse onları arka bahçelerinde istemiyor." dedi.

Öte yandan Avustralya medyasında yer alan haberlere göre, Rottnest Adası’ndaki rüzgar türbinleri, şimdiki Başbakan Tony Abbott’un etkili bir milletvekili olduğu John Howard hükümetinin girişimiyle 4 milyon dolar maliyetle inşa edilmişti.

Rüzgar türbinleri, yılda 500 bin dolarlık yakıt tasarrufu sağlıyor ve Rottnest Adası’nın enerji ihtiyacının yüzde 40’ını karşılıyor.