ABD yönetimi, Nisan ayındaki bir siber saldırı sonucu 4 milyon eski ve mevcut federal çalışanın kişisel bilgilerinin çalınmış olabileceğini açıkladı.

ABD Personel Yönetim Ofisi (OPM), yaptığı açıklamada, siber saldırı ile açılan güvenlik gediğinden kurumun bilgi sistemi ve datalarına ulaşıldığını ve milyonlarca çalışanın kişisel bilgilerinin risk altında olduğunu duyurdu. OPM yaptığı yazılı açıklamada, “OPM olarak yaklaşık 4 milyon bireye, bilgilerinin ele geçirilmiş olabileceği bildiriminde bulunduk” ifadelerine yer verdi. Kurum, listede yer alan kişilerden banka hesap hareketlerini yakından takip etmelerini istedi. Söz konusu saldırı konusunda incelemelerin sürdüğü ve bilgilerine ulaşılan kişi sayısının artabileceği uyarısında bulundu.

İç Güvenlik Bakanlığı, sadece OPM ve İçişleri Bakanlığı’na ait datalara ulaşıldığını açıkladı. Ancak basında yer alan ve hükümet yetkililerine dayandırılan haberler çok sayıda bakanlığın siber saldırıdan etkilendiğine işaret ediyor.

Bu arada, ABD Senatosu İstihbarat Komitesi Üyesi Cumhuriyetçi Senatör Susan Collins, yaptığı açıklamada, siber saldırıları gerçekleştiren hackerların Çin merkezli olduğuna inandıklarını söyledi. Elektrik şebekesi ve finansal sistem gibi hassas alanlara da siber saldırının gerçekleşebileceğini kaydeden Collins, ABD Kongresi’nin bu konuda adım atması gerektiğini vurguladı. Konu hakkında FBI’ın soruşturma başlattığı duyuruldu.