ABD Büyükelçiliği heyeti, Abdullah Gül Üniversitesi’ni (AGÜ) ziyaret etti.

Sümer Kampüsü’nde düzenlenen “Üniversitelerde Sosyal Girişimcilik Projesi” konulu çalıştaya katılmak üzere AGÜ’ye gelen ABD Büyükelçiliği heyeti, Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu’nu ziyaret etti. Rektör Sabuncuoğlu, aralarında ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müsteşarı Jonathan Henick, Eğitim ve Kültür Programları Direktörü Deniz Gürsan ve Türk Toplum Gönüllüleri Vakfı Proje Koordinatörü Ekin İlke Keleşoğlu’nun bulunduğu heyeti makamında kabul etti.

Büyükelçilik heyetine AGÜ’nün vizyonunu misyonunu anlatan Rektör Prof. Dr. Sabuncuoğlu, üniversite olarak dünya vatandaşı yetiştirmek istediklerini ifade etti. Sabuncuoğlu, kültürel değişim programlarının ve öğrenci ve akademisyen değişimi gibi etkinliklerin üniversitelere büyük katkılar sunacağını ve kendilerinin de bu etkinliklere önem verdiklerini söyledi.

Ankara Büyükelçiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müsteşarı Jonathan Henick ise ziyaretteki konuşmasında, ABD üniversiteleri ile Türk üniversiteleri arasında kültürel değişim ve işbirliklerini geliştirmek istediklerini dile getirdi. Henick, yükseköğretim kurumlarına destek vereceklerini kaydetti.