ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, 7 Haziran seçimlerini yakından takip ettiklerini söyledi. Bass, seçimlerde herhangi bir partiyi desteklemediklerini kaydederek “Biz, Türk insanını destekliyoruz.” dedi.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Diplomasi Muhabirleri Derneği (DMD) üyeleri ile sohbet toplantısında bir araya geldi. Bass, Amerika olarak 7 Haziran genel seçimlerini yakından takip ettiklerini bildirdi. Türkiye’de seçim kampanyaları ve seçim sürecinden söz eden John Bass, “Bizler, bu kampanyayı yakından takip ediyoruz. Bunu, NATO çerçevesindeki tüm müttefik ülkelerde düzenlenen seçimlerde yapıyoruz. Türkiye’deki demokrasi bizi yakından ilgilendiriyor. Hükümetler ile vatandaşlar arasındaki diyaloğun kuvvetli olmasını istiyoruz.” dedi.

Türkiye’deki seçim sürecinde kimi destekledikleri sorusunun yöneltilebileceğini kaydeden Büyükelçi Bass cevaben şunları söyledi: “Buna cevabım şu olacaktır; Bizler Türk insanını destekliyoruz. Seçimin özgür, adil ve rekabetçi geçmesini isteyen herkesi destekliyoruz.”
Herhangi bir baskı altında seçim sandıklarına gidilmemesi gerektiğini ifade eden Bass, seçim kampanyası sürecinde adaylar ve siyasi partiler hakkında bilgi alınmasının kısıtlanmaması gerektiğini vurguladı.

‘GAZETECİLER, GERÇEKLERİ ÖĞRENMEMİZE İMKAN TANIYOR’

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Amerikan yönetiminin bu yıl 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü özel bir önem atfettiğini ifade ederek dünyanın farklı noktalarında çok sayıda gazetecinin mesleklerini yapmakta zorlandıklarını kaydetti. Başkan Obama’nın “Gazeteciler bize gerçekleri öğrenmemize imkân tanıyor. Bu ise bizi daha güçlü hale getiriyor. Sessizlik karşısında birer ses oluyorlar.” sözünü anımsatan Bass, kendilerinin dünyanın neresinde olursa olsun mesleklerini yapan gazetecilere destek olmaya devam edeceklerini söyledi.