ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, medyanın bilgi erişiminin çok önemli bir prensip olduğunu ifade ederek, “Devletlerin medyaya yönelik seçici bir yaklaşım içinde olması bizi endişelendiriyor.” dedi. Bass, medyanın bilgiye ulaşmasının çok önemli bir ilke olduğunu vurguladı.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Diplomasi Muhabirleri Derneği (DMD) üyeleri ile sohbet toplantısında bir araya geldi. Türkiye’de basın özgürlüğü çerçevesinde son dönemde artan akreditasyon uygulamalarının sorulması üzerine Bass, “Yakın gelecekte hazırladığımız dünyadaki insan hakları raporunda da Türkiye’deki basın özgürlüğü hususundaki görüşlerimizi göreceksiniz. Rapor yayımlandığında, sizinle hemen hemen aynı sorunlardan söz ettiğimizi fark edeceksiniz. Medyanın bilgiye ulaşımı bana göre çok önemli bir ilke. Herhangi bir hükümetin nerede olursa olsun seçici davrandığında, kimi yayınların resmi devlet etkinliklerine veya hükümet sözcülerine ulaşmasında seçici olmaları bizi endişelendirir." diye konuştu.

Her medya yayınının, olayları bütün boyutları ile vermesinin beklenmemesi gerektiğini, bunun gerçekçi olmadığını ifade eden Büyükelçi Bass, “Bu yüzdendir ki editöryal sayfalar var ve her gazetenin kendi okur kitlesine yönelik bir yaklaşımı söz konusu.” dedi. Bass, medyada ve politikada, toplumda var olan bir takım sorunların hiç konuşulmaması ya da tek yanlı ele alınmasının, endişe kaynaklarından birisi olduğunu söyledi.