ABD’de yaşayan 90 bin 500 civarındaki Türk seçmen, Türkiye'de 7 Haziran'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi için bugünden itibaren 7 şehirde oy kullanabilecek.

New York'taki seçmenler bugün sabah saat 10.00 itibariyle New York Başkonsolosluğu binasına giderek 5. katta oy kullanmaya başladı. New York’taki toplam 34 bin 757 seçmen için hafta içi iki, hafta sonları ise üç sandık kurulacak. New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, oy kullanılan sandıkları ziyaret etti.

ABD’de yaşayan Türk vatandaşları, seçimde New York, Washington, Los Angeles, Chicago, Houston, Boston ve Miami olmak üzere toplam 7 şehirde oy kullanabilecek.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) belirlediği tarihe göre seçmenler 31 Mayıs tarihine kadar her gün saat 10.00 ile 19.00 arasında oy kullanabilecek. Seçmenlerin cumhurbaşkanı seçiminde olduğu gibi randevu almalarına gerek yok.

5 bin 500 Türk seçmeni bu seçimde ilk defa Miami Başkonsolosluğu’nda oy kullanabilecek. Washington Büyükelçiliği’ne bağlı 14 bin, Chicago Başkonsolosluğu’nda oy kullanacak 9 bin, Houston Başkonsolosluğu’na kayıtlı 6 bin, Los Angeles Konsolosluğu’na kayıtlı 15 bin ve Boston Başkonsolosluğu’nda oy verecek 5 bin 500 civarında seçmen bulunuyor.