ABD'nin Oregon eyaletine bağlı Roseburg şehrindeki Umpqua Üniversitesi'nde gerçekleşen silahlı saldırıda en az 13 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı. Oregon Valisi Kate Brown, saldırganın 20'li yaşlarında bir erkek olduğunu doğruladı. Saldırganın polis tarafından vurularak öldürüldüğü belirtildi.

Portland şehrinin yaklaşık 288 kilometre güneyinde bulunan Umpqua Üniversitesi'nde kimliği henüz açıklanmayan bir kişi tarafından yerel saatle 10.30 sıralarında gerçekleştirilen silahlı saldırıda çoğu öğrenci olmak üzere 13 kişi hayatını kaybetti. Saldırı sonrası 3 bin öğrencinin okuduğu üniversite kampüsüne giriş çıkışlar kapatıldı.

Oregon Başsavcısı Ellen Rosenbaum, saldırıda ölenlerin sayısını 13 olarak açıkladı. Başsavcı Rosenbaum, saldırganın ölü olarak ele geçirildiğini doğruladı. Görgü tanıklarına göre, saldırgan ilk olarak bilgisayar laboratuvarı önünde ateş açtı. Saldırganın sınıfta olup olmadığı hakkında net bir bilgi verilmedi. Yaralılar bölgede bulunan hastanelerde tedavi altına alındı. Vali Brown, yaptığı açıklamada, ölü sayısı hakkında net bilgi vermezken öncelikli olarak yaralılarla ilgilenmek istediklerini söyledi.

Emniyet güçleri, bölgede olumsuz bir durumun olmadığını, olayın kontrol altında olduğunu, saldırının çok yönlü bir şekilde araştırıldığını kaydetti. Son yaşanan Oregon saldırısı, bu yıl yaşanan 45. silahlı okul baskını olarak kayıtlara geçti. Aralık 2013'te gerçekleşen Sandy Hook İlkokulu katliamından bu yana ise tam 142 okul saldırısı meydana geldi.