ABD Dışişleri Bakanlığı, John Kerry’nin ABD’de katıldığı bir televizyon programında “Nihayetinde müzakere yapmak zorundayız.” ifadesi ile Esed’in kendisini kastetmediğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın toplantısında konuya ilişkin sorulara cevap verdi. Suriye’de uzun süreden bu yana siyasi çözümü savunduklarına dikkat çeken Psaki, “Dışişleri Bakanı Kerry ve yönetimden çok sayıda kişinin çok defa söyledikleri gibi Suriye’deki insanların acılarını sona erdirmenin tek yolu Cenevre prensipleri ile uyumlu gerçek siyasi çözümden geçiyor.” dedi.

Esed rejiminden temsilcilerin de bu sürecin bir parçası olması gerektiğini uzun süreden bu yana söylediklerini kaydeden Psaki, “Dışişleri Bakanı Kerry’nin ima etmeyi istediği Esed’in kendisi olmaz; asla olamaz.” şeklinde konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Amerikan CBS televizyonuna katıldığı bir programda Suriye’de sadece siyasi çözümün mümkün olduğunu belirterek, ABD yönetimin Esed rejimi ile müzakere etmek zorunda olduğunu kaydetmişti. Esed’i müzakereye çekmek farklı türlerde baskı yapılması gerektiğini kaydeden Kerry, “Nihayetinde müzakere yapmak zorundayız.” ifadesini kullanmıştı.