ABD eski başkanlarından Jimmy Carter'ın, hemen her pazar günü kilisede İncil dersleri verdiği ortaya çıktı. Eski başkanın kanser tedavisine başlamasından üç gün sonra dahi aynı kiliseye gelerek ders vermeye devam ettiği görüldü.

CNN'in haberine göre Carter, memleketi olan Georgia eyaletinin Plains kasabasında Maranatha Baptist Kilisesi’nde pazar günleri İncil dersi verdiğini dile getirdi. Torunu Jason Carter da dedesinin 689. kez bu pazar ders verdiğini, attığı tweet ile duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda Jimmy Carter'ın karaciğerinde kötü huylu tümör tespit edilmiş. Tümörün beynine de sıçradığını ise geçtiğimiz hafta kamuoyuna açıklamıştı.

1977-81 yılları arasında başkan olan Carter’ın 10 yılı aşkın bir zamandır İncil dersi verdiği ve dün katıldığı kilisedeki dersinde de ‘‘sevgi’’ konusunu ele aldığı belirtildi. CNN'in yayınladığı görüntüde ABD’nin hemen her eyaletinden gelen Hıristiyanlara hitap eden Carter, "Geçtiğimiz haftalarda neden iki derse katılamadığımı anlatmak istiyorum. İki derse katılamadım çünkü geçtiğimiz mayıs ayı sonunda ve haziran başında karaciğerimden parça aldılar. Daha sonra girdiğim MR'da da beynimin dört bölgesine (tümör) sıçradığı görüldü." ifadelerini kullandı.

Beynine sıçrayan tümör için tedaviye başlanıldığını, radyasyon tedavisi dışında damardan da ek ilaçlar aldığını belirten Carter, "Bu konu hakkında yeterince konuştum. Buraya geri döndüm ve Maranatha’da ders vermeyi sürdürebildiğim kadar devam edeceğim." dedi.

Carter, dersin sonunda katılımcılara haftaya 690. İncil dersini pazar günü sabah 10’da aynı kilisede vereceğini söyleyerek tamamladı.