IŞİD'i batıda muhalif güçler, doğuda ise Irak ordusu ve Kürt peşmergeyle bitirme amacındaki ABD, kara unsurlarına alan açmak için hedefleri havadan bombalayacak. Bomba yağan yerlere ise kısa sürede ABD'li uzmanların eğittiği gruplar müdahale edecek. Ancak sürecin mezhep savaşına dönüşmesinden endişe ediliyor.
22 FARKLI NOKTADAN  OPERSAYON

Muharip güç kullanmayacağını açıklayan ABD, bölgeye daha önce gönderdiği 390 askeri danışmana ek olarak 320 istihbarat ve kara koordinasyon subayı yollayacak. ABD ve koalisyon güçlerinin desteği ile karadan hareket edecek olan yerel unsurlar Irak, Kürt bölgesi ve Suriye'den olmak üzere 22 farklı noktadan havadan destekli kara operasyonu düzenleyecek. 
Savaşın Irak cephesinde, Kürtler ve Şii grupların tam desteğini arkasına almayı planlayan ABD, Iraklı Sünni aşiretleri ikna etmek için ise 7 günden bu yana Bağdat-Erbil hattında mekik dokuyor.
LOJİSTİK HAT TALEBİ

Savaşın stratejik bir başka yakası konumundaki Suriye'de ise Kürt gruplar, Suriye muhalefeti ve İslamcı kanatta yer alan Tehvid Tugayı'nı ortak koordinasyon ile hareket etmeye ikna eden ABD, 3 yıldan bu yana Esed'e karşı savaş sürecinde esirgediği silahları göndermek için Türkiye üzerinden bir lojistik hat oluşturmayı amaçlıyor.
Ankara ise ABD'nin bu ikiyüzlü tavrı karşında 'terörle mücadelede işbirliğine devam, ancak IŞİD'e karşı savaşta farklı çözümler devreye girmeli' diyerek şimdilik savaşın dışında kalmaya özen gösterecek.
HAREKÂTIN BATI YAKASI

Irak-Suriye sınır hattını büyük ölçüde kontrolünde tutan IŞİD'e karşı ABD, Akdeniz'in doğusuna konuşlandıracağı uçak gemisinden kaldıracağı uçaklarla destek verecek. Bu sırada PKK'nın Suriye'deki siyasi uzantısı PYD'ye bağlı YPG milisleri, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerleri ve Suriye'deki İslami grupları temsilen Tehvid Tugayları ortak merkezden yönlendirilerek kara savaşına sevk edilecek.