ABD’nin, Kıbrıs sorununun çözüm müzakerelerine yardımcı olmaya hazır olduğu belirtildi.

Rum Fileleftheros ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Amanda Sloat'un bir araya geldiğini yazdı.

Habere göre Sloat dün ilk önce Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, daha sonra da Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis tarafından kabul edildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sloat, Anastasiadis ile görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, müzakerelerin yeniden başlamasından dolayı çok iyimser olduklarını ifade etti.

Müzakerelerin desteklenmesi için ABD’nin elinden geleni yapmaya hazır olduğunu ifade eden Sloat, iki liderle iyi görüşmeler yaptığını, olumlu bir havanın ve büyük bir iyimserliğin bulunduğunu belirterek, kendilerinin bunu paylaştığını söyledi. ABD’nin yardımcı olmak için ne yapabileceği şeklindeki bir soru üzerine Sloat, buradaki büyükelçileriyle çalışmaya ve Washington’da gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceklerini ifade etti. Sloat, "ABD, Kıbrıs sorununun çözümü için elinden geleni yapmaya hazır." dedi.

Sloat, Kıbrıs’a gelmesi ve iki toplum lideriyle görüşmeler gerçekleştirmesinin yararlı olduğuna işaret ederek, Washington’a çok olumlu izlenimlerle döneceğini belirtti.