Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, ABD’nin Rusya’ya karşı uygulamaya koyduğu yaptırımlarla ülkede “renkli devrim” gerçekleşmesini arzu ettiğini söyledi.

Ukrayna krizi nedeni ile ABD ve Batılı ülkelerin Rusya’ya yönelik yaptırım uyguladığını hatırlatan Patruşev, “ABD yönetimi Rusya karşıtı yaptırımlarla vatandaşların yaşam standardı üzerinde olumsuz etki oluşmasını istiyor. Böylece toplu gösteriler patlak verecek. Renkli devrim senaryolarında olduğu gibi Rusya vatandaşları rejim değişikliği için provoke edilmek isteniyor…” suçlamasında bulundu.

Rusya ekonomisinin ve mali yapısının korunması için gerekli tedbirlerin alınması konusuna özel önem verdiklerini belirten Patruşev, “Washington ilk defa açık bir şekilde ulusal bütçeden ayrılan fonlarını Rusya’ya karşı kullanıyor.” hatırlatmasında bulundu.

Ukrayna krizi nedeni ile Rusya ve Batılı ülkeler arasında Soğuk Savaş rüzgarları eserken, Rusya G8’den çıkarıldı, NATO ile ilişkileri askıya alındı. Rusya’ya yönelik yaptırımların Rusya’ya maliyeti 200 milyar doları bulurken, rublede devalüasyon, enflasyonun çift haneli rakamlara çıkması ve faiz oranlarının yüzde 15’lere çıkması ülke ekonomisini tehdit ediyor. Rusya’nın 2015’de yüzde 5 civarında küçülmesi bekleniyor.