ABD-Türkiye Ekonomik Ortaklık Komisyonu (EPC) toplantısında iki ülke arasında ticaret ve yatırımları geliştirmek için kapsamlı çalışmaların yapılacağı bildirildi. ABD Dışişleri Bakanlığı, toplantının sonuç bildirgesini yazılı olarak açıkladı.

Bu yıl 11. kez düzenlenen toplantıda bilim, teknoloji, enerji,küresel sağlık işbirliği, ikili ticaret ve yatırımların genişleterek üçüncü ülkelerde ticari işbirliği fırsatlarının belirlenmesi üzerinde duruldu. Washington’da yapılan toplantıda Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (T-TIP), G20 başkanı olan Türkiye’nin hedefleri, biyoteknolojik tarım, ilaç ve savunma pazarlaması, Türkiye’nin beş yıllık enerji stratejisi, ekonomideki yeniliklerin tanıtılması, yol-enerji alt yapısı işbirliğini geliştirme, Sahra-altı Afrika, Kafkaslar ve Orta Asya olmak üzere ilgi bölgelerinde işbirliği, Ebola’nın etkili olduğu ülkelerin dahil olduğu küresel sağlık potansiyel işbirliği, iş seyahati kolaylaştırma işbirliği gibi maddeler de masaya yatırıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nda Ekonomi ve İş Dünyasından Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Charles Rivkin ile Çok Taraflı Ekonomik İşler Genel Müdürü Büyükelçi Hakkı Emre Yunt’un eş başkanlığında yürütülen toplantıya her iki ülkeden çok sayıda yetkili katıldı.