ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde katledilen 3 Müslüman genç, binlerce kişinin katıldığı cenaze namazının ardından dün toprağa verildi.

Deah Barakat (23) ile eşi Yusor Abu-Salha (21) ve kız kardeşi Razan Abu-Salha’nın cenaze namazını, genç kadınların babası Mohammad Abu-Salha kıldırdı.

Cenaze töreni öncesinde açıklama yapan acılı baba, “Kızım iki-üç hafa önce, bir komşularının kendilerinden nefret ettiğini hissettiğini, bakışlarından hoşlanmadığını söylemişti.” dedi.

ABD’de her din ve renkten insanların güven içinde yaşamasını istediğini belirten Abu-Salha, ABD Başkanı Barack Obama’nın konuyla ilgilenmesini ve FBI’ın da olaya müdahil olmasını istedi. Abu-Salha, cinayetin, iddia edildiği gibi bir park yeri tartışması sonucu işlenmediğini belirterek, “Bu çocuklar, başlarının arkasına kurşun sıkılarak infaz edildi.” diye konuştu.

Abu-Salha, cinayetin ‘nefret suçu’ olarak tanınmasını istedi ve “Onların şehit olduğuna inanıyoruz. İnançları ve kimlikleri sebebiyle ölen, haksız yere öldürülen herkes bizim inancımıza göre şehittir.” dedi.