ABD’nin Tennessee eyaletinde bağlı Chattanooga şehrinde yaşanan silahlı saldırıda vurulan 4 bahriyelinin öldüğü belirtildi. Olayda, bir polis yetkilisi ise yaralandı.

Alınan bilgiye göre otomatik silahlı bir şahıs, yerel saat ile 11.05’te ABD ordusuna ait Donanma Reserv Merkezi önünden geçtiği sırada binaya doğru ateş açmaya başladı. Saldırıdan ardından binanın kapısında onlarca kurşun deliği oluştu.

Görgü tanıkları yerel basına yaptıkları açıklamalarda saldırıyı gerçekleştiren şahsın gümüş renkli spor bir araba ile binanın üzerinde yer aldığı Amnicole Anayolu’ndan geçerken saldırıyı gerçekleştirdiğini kaydetti.

Konuya ilişkin bir basın toplantısı düzenlenleyen Chattanooga Belediye Başkanı Andy Berke, 4 kişinin ölümüne neden olan saldırganın öldürüldüğünü dile getirdi. Yaralanan polis yetkilisinin durumunun iyi olduğunu dile getiren Berke, başka yaralıların da olduğunu ve tedavi altına alındığını kaydetti. Belediye Başkanı Berke, yaralıların sayısını vermedi.

Berke, aynı saatlerde Donanma Reserv Merkezi’ne 11 kilometre uzaklıktaki Askeri Toplanma Merkezi’ne de saldırının olduğunu doğruladı. Ancak bu saldırıya ilişkin detay vermedi.

Yetkililer olayın terörizm saldırısı olduğuna dair ellerinde bir bilginin olmadığını dile getirdi. Bölge Başsavcısı Bill Killian saldırıyı 'ülke içi terörizm eylemi' şeklinde nitelendirdi. FBI, saldırıya ilişkin soruşturma başlattı.