GAZİANTEP (AA) - Suriyeli muhalifler tarafından kurulan Suriye Geçici Hükümeti'nin Başbakanı Ahmet Tuma, Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye Geçici Hükümeti'ne 6 milyon dolar yardımda bulunduğunu açıkladı.

Tuma, bir otelde, Suriye Geçici Hükümeti tarafından muhalifleri desteklemek amacıyla başlatılan "Yeşil Program"ın tanıtım toplantısına katıldı. Burada yaptığı konuşmada, programın amacını, geçici hükümeti ve yerel komiteleri desteklemek, muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde idari boşluğu doldurmak, kalkınma ve insani projeleri desteklemek olarak tanımlayan Tuma, şöyle konuştu:

"Geçici hükümet olarak Suriye'deki trajik durumu azaltmak için bağış yapan ülkelerden yardım talebinde bulunduk. Buna da ABD yanıt verdi ve 6 milyon dolar değerinde yardımda bulundu. Programın hedefi, muhalif bölgelerdeki ihtiyaçları araştırıp, kalkınma projelerini gerçekleştirmek. Program kapsamında başta altyapı, enerji, iletişim, sağlık ve eğitim alanlarında çeşitli hizmetleri hayatı geçirmeyi planlıyoruz."

Yeşil Program'ın Koordinatörü Enes Tuma da 3 ile 5 ay arasında sürmesi planlanan proje kapsamında 2 anlaşma imzalandıklarını söyledi. İlk anlaşmanın 4,4 milyon dolar değerinde olduğunu, bu kaynakla geçici hükümetin kurumlarına iş makineleri alınacağını ve ihtiyaç doğrultusunda yatırım yapılacağını ifade eden Tuma, ikinci anlaşmadaki 1,6 milyon dolarlık bütçenin temel gıda malzemesi yardımlarına harcanacağını anlattı.

Tuma, yardımların İdlib ve Halep'in tüm bölgelerine, Hama ve Lazkiye'nin ise kuzey bölgelerine aktarılacağını kaydetti.

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın Yeşil Program Sorumlusu Mark Ward da toplantıya katıldı.