Avrupa Birliği, çözüm sürecinin korunması için Ankara’yı uyardı. AB Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini yazılı bir açıklama yaparak çözüm sürecinin sürdürülmesi ve ateşkesin korunması gerektiği uyarısı yaptı.

Dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından açıklama yapan Mogherini, Kürt halkıyla sürdürülen çözüm sürecinin muhafazasının hayati ehemmiyetine işaret ederek terörist grupların süreci baltalamasına müsaade edilmemesi gerektiğini belirtti. Mogherini’nin ofisinden yapılan açıklamada, "Çok sayıda insanın hayatına mal olan ihtilafın çözümü yönünde bu nesil için en iyi fırsat olan Kürt çözüm sürecini ve ateşkesi tehlikeye atacak tavırlardan imtina edilmelidir." denildi.

Suruç katliamında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Türk hükümetine başsağlığı dileklerini ileten Mogherini, iktidarı IŞİD ve diğer terör örgütlerine yönelik mücadelesinde desteklediklerini vurguladı. AB Yüksek Temsilcisi, çözüm sürecini başlatan hükümeti de övdü.