ABD’nin kişi başına düşen yıllık gelir ortalaması en yüksek iki bölgesinden biri olan Loudoun, Amerikan Türk Dostluk Derneği (ATFA) ile birlikte iftar verdi.

Bu yıl ilk kez düzenlenen iftar yemeği, Belediye Başkanı Scout York’un ev sahipliğinde belediyeye ait bir tesiste gerçekleşti. İftara Demokrat Parti Virginia Eyalet Senatörü Barbara Favola, Loudoun Bölge Şerifi Michael Chapman, Loudoun Bölge Başsavcısı Leo Rogers ve belediyede görev yapan üst düzey memurların yanı sıra akademisyenler, sivil toplum temsilcileri ve iş adamları katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Scout York, iftar yemeği düzenlemek ve Ramazan ayını kutlamaktan büyük onur duyduklarını dile getirdi. 2 yıl önce ATFA yetkililerinin kendisine ulaştığını ve Türkiye’ye harika ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten York, “Bu sadece Türkiye hakkında daha fazla bilgi kazandığım bir seyahat olmadı. Aynı zamanda buradaki birçoğunuz ile başlayan uzun dostluğumuza vesile oldu.” dedi.

Loudoun’a 2000 yılından bu yana belediye başkanlığını yaptığını ifade eden York, görevde olduğu sürece iftar yemeğini geleneksel hale getirmek istediğini sözlerine ekledi.

Virginia Eyalet Senatörü Barbara Favola, iftar yemeği ile Müslüman toplumunu daha yakından tanımaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Bu tür programların farklı inançtan insanlar arasında köprüler kurduğuna dikkat çekti.

Programda ATFA Başkanı Vaner Kaplan ve Türk Çalışmaları Enstitüsü Başkanı ve Ezher Camii İmamı Bilal Ankaya da birer konuşma yaptı. Vaner Kaplan, ATFA’nın faaliyetlerinden bahsederken Bilal Ankaya ise Ramazan’ın önemine dair kısa bir bilgilendirmelerde bulundu.