ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel’ın istifasından sonra Başkan Barack Obama tarafından Savunma Bakanlığı koltuğuna aday gösterilen Ashton Carter’a Senato’dan onay geldi.

ABD Senatosu bugün yapılan oylamada 5 redde karşılık 93 kabul oyuyla Ashton Carter’ın ABD’nin en kritik bakanlıklarından birinin başına getirilmesine onay verdi.

Başkan Barack Obama, oylama sonucunu memnuniyetle karşıladı. Ashton’ın, geçmişte ulusal güvenlik ekibinin önemli bir ismi olduğunu kaydeden Obama, “On yıllara dayanan tecrübesi ile Ashton, terörist şebekeler ile mücadelemizde ordumuzu güçlü tutmamıza yardım edecek.” ifadelerini kullandı. Obama, Carter’ın, bakanlığı etkili kılacak savunma harcamalarına daha sorumlu bir şekilde yaklaşmanın yolunu bulmak için kongre ile yapılacak çalışmalarda merkez rolde olacağını kaydetti.

ABD’nin dünya tarihinin en güçlü ordusuna sahip olduğunu kaydeden Obama, Carter’ın bakanlığı altında da bunun devam edeceğini dile getirdi.

Ashton Carter, 2011-2013 yıllarında Savunma Bakanı Yardımcılığı görevini yürütmüştü. Carter, o dönemde hem mevcut Savunma Bakanı Chuck Hagel hem de selefi Leon Panetta ile birlikte çalışma fırsatı yakalamıştı.

Yıllık bütçesi 530 milyar dolar olan ABD Savunma Bakanlığı, Amerika ve dünyanın en büyük ‘iş vereni’ konumunda bulunuyor. Bakanlık bünyesinde sivil ve askerden oluşan toplamda 3 milyon 230 bin personel görev yapıyor.