Yunanistan'nın başkenti Atina'da sol gruplar, hükümetin kreditörler ile kemer sıkma programında anlaşmasını protesto etti. Yunan Başbakan hakkında ise 'Çipras ihanet etti' sloganları atıldı.

Akşam saatlerinde Sintagma Meydanı'nda toplanan radikal sol gruplar, "hükümetin planlarını boşa çıkarmak için toplu eylemlerde bulunma çağrısı" yaptı. "Herkes sokaklarda. Yeni kemer sıkma önlemleri geçmeyecek." sloganları atıldı. Brüksel'de sağlanan anlaşmanın Yunan halkına yapılmış bir darbe olduğu savunuldu.

Siriza'nın lider kadrosunun anlaşma imzalamaya ne yetkisi ne de hakkı olduğu belirtilen açıklamada, bunun seçimlerde ve referandumda 'hayır' denmesiyle ortaya konulduğunun altı çizildi.

Başbakan Aleksis Çipras'ın eleştirildiği konuşmaların yapıldığı gösteride iktidar partisi Siriza bayrağı yakıldı. 3 kişi ellerinde Yunan bayrakları ile Meclis binasına girmeye çalıştı. Ancak polis izin vermedi.

Yarın ve kemer sıkma önlemlerinin oylanacağı çarşamba gününe kadar hükümet karşıtı gösterilerin artarak devam etmesi bekleniyor.