Afganistan’ın başkenti Kabil’de, Afgan-Türk dostluğunun 94. yıldönümü kutlandı.

Afganistan ve Türkiye arasında 1 Mart 1921 imzalanan İttifak Antlaşması'nın 94. yıldönümü münasebetiyle düzenlen törende, Afganistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Haşmet Halil Karzai, Türkiye Kabil Büyükelçi Vekili Devrim Öztürk, yerel ve yabacı misyon temsilcileri ve bürokratlar katıldı.

Afganistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Haşmet Halil Karzai yaptığı konuşmasında, Türkiye ve Afganistan arasındaki dostluğun tarihi bağlarına vurgu yaptı. Karzai, Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen törende iki ülkenin birbirine yardım ettiğini özellikle Türkiye'nin çok zor şartlarda Afganistan'ın daima yanında olduğunu söyledi. NATO güçlerinin gelmesiyle Afganistan ve Türkiye arasında yeni bir sayfanın açıldığına dikkat çeken Karzai, ülke güvenliğini sağlamak için Türk askerlerin katkısının önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye Kabil Büyükelçi Vekili Devrim Öztürk ise Türkiye'nin Afgan halkına istedikleri ana kadar destekte bulunacağına vurgu yaparak, Afganistan’da barışın sağlanması için ellerinden gelen her türlü yardımı yapacaklarını belirtti.

Program sonunda Afganistan-Türkiye dostluğunun 94. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde 'Türk-Afgan Dostluğu' konulu fotoğraf sergisi de açıldı.