Afganistan’ın başkenti Kabil’de büyük çoğunluğunu gençlerin ve çocukların oluşturduğu vatandaşlar, "Barışa Doğru Yürüyüş" organizasyonuna katıldı. Uluslararası Barış Günü'nü kutlayan vatandaşlar, ellerinde taşıdıkları çiçekleri sokaktaki vatandaşlara dağıtarak ülkede barışın sağlanması için birlikte olma çağırısı yaptı.

Sivil toplum aktivistleri tarafından düzenlenen “Barışa Doğru Yürüyüş” organizasyonunda, başkentin Şah Do Şemşire caddesinden Telekomünikasyon Bakanlığı caddesine kadar yürüyen birçok çocuk ve genç, ellerinde barış temalı fotoğraflar taşıdı. Gösteriye katılan çocuklar, vatandaşlara yine barış temalı kağıtlar dağıttı. Birçok farklı gösterinin yapıldığı aktivide, ülkenin önde gelen sanatçıları da barış şarkıları seslendirdi.

Programı organize edenlerden ve sivil toplum aktivistlerinden Sami Darayi, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, gösterinin amacının ülkedeki barışa katkı sağlamak olduğunu beyan etti. Darayi konuşmasını şöyle sürdürdü: "Artık Afgan halkı barış istiyor. Ülkemizde barış sağlansın. Silah tüfek ve intihar saldırıların sesini duymaktan sıkıldık. Dolayısıyla biz bugün bu açık alanda ve halkın önünde 'barış' diye bağırıyoruz. Afganların barışı istiyor olmalarını tüm dünyaya duyurmak için bu programı düzenledik."

Düzenlenen gösteride şarkı söyleyen Afganistan’ın ilk kadın rapçisi Susan Firoz, programa katıldığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Ülkede barış ve istikrarın olacağı ümidini taşıdığını söyleyen Firoz, "Ülkemiz, istikrar sağlanabilirse çok çabuk gelişecek. Ülkedeki o kadar sıkıntılara rağmen ben bir bayan olarak halkın içine geliyor ve barış için sesleniyorum. Bu da bizim barışa ne kadar hasret duyduğumuzu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Zafar Cavit isimli diğer bir sanatçı ise barış gününün sadece slogan atarak kutlanmamasını istedi. Sanatçı Cavit, tüm Afganların barışı yaşatmak için el ele vermeleri gerektiğini aktardı.

Başkent Kabil'deki gösteri, sanatçıların seslendirdikleri barış şarkılarıyla sona erdi.