Afganistan’ın başkenti Kabil’deki gençler ülkedeki işsizliği protesto ederek sokaklara döküldü.

Başkentteki Darul Aman Sarayı önünden Meclis binasına kadara yürüyen gençler, ellerinde taşıdıkları "Vatandaşın ülkeden kaçış sebebi işsizliktir", "İşsizlik, güvensizliktir." pankartlarıyla hükümetin kendilerini hayal kırklığına uğrattığını belirterek işsizlik oranının çığ gibi artığından dert yandı.

"Hasta devlet. 13 milyon kişi işsiz. Biz iş istiyoruz." sloganları atan protestocular, ülkedeki güvensizlik, uyuşturucu bağımlılığı, ülkeden kaçma sebeplerininin işsizlikten kaynaklandığının altını çizdi.

Yürüyüşe katılan Seyit Emir Sacadi Cihan Haber Ajansı'na verdiği demeçte, 'yolsuzluk ve rüşvetin göklere kadar ulaştığını ve herkesin işsiz olduğuna' değindi. Sacadi, devletten gençlere iş ortamı oluşturmasını talep etti.

Şekip isimli başka bir genç ise işsizlik kültürünün gün geçtikçe arttığını, kendilerinin de bu nedenle protestoya katıldıklarını belirtti. Şekip sözlerine şöyle devam etti: "İşsizlikten dolayı gençler kendilerini uyuşturucuya veriyor. Bu da hükümetin başarısızlığını gösteriyor. Biz Cumhurbaşkanını seçmek için halkın derdine merhem olacak diye binbir riski göz önünde bulundurarak sandık başına gitmiştik; ancak şimdi Cumhurbaşkanı halk için söz verdiklerinin hiçbirini yapmadı. Vatandaşın yüzde 20’si bile yeni hükümetten razı değil. Böyle giderse ülke kendini bu bataklıkta batırır ve benim gibi binlerce gencin hayatı mahvolur. Biz buna karşı sesiz durmuyoruz. Meclis binasına kadar yürüyor ve yetkililerden açıklama istiyoruz."

Yaklaşık iki saat süren yürüyüş Meclis binası önünde yapılan basın açıklamasıyla sona erdi.