Afganistan’ın başkenti Kabil’de dün art arda yaşanan kanlı intihar saldırılarına halk büyük tepki gösterdi. Dün Kabil'de yaşanan 3 ayrı terör saldırısında 45'ten fazla insan hayatını kaybetti. Saldırılarda yüzlerce kişi de yaralandı. Afgan halkı saldırılara tepki için kan bağışı kampanyası düzenledi.

Kabil'deki Zernegar Parkı'nda bir araya gelerek kan bağışı kampanyası düzenleyen sivil toplum örgütü temsilcileri, terörü kınadıklarını ifade etti. Terörden etkilenen insanların yanında olduklarını göstermek için kan bağışı kampanyası düzenlediklerini söyleyen sivil toplum örgütü temsilcileri, ülkede arık huzur istediklerini dile getirdi.

Kan bağışında bulunmak için geldiğini söyleyen Humayra Kadiri isimli Afgan kadın, ülkede her sabah uyandıklarında artık acı haberler duymak istemediklerini ifade etti. Kabil'de son günlerde halkın evinde rahat uyku uyuyamadığını aktaran Kadiri, “ Saldırı sonrası yaralı kardeşlerimize kan bağışında bulunmayı herkes gibi vicdani görev kabul ediyorum." ifadelerini kulandı.

Azizullah isimli Afgan ise artık gelecekten ümidinin olmadığının altını çizdi. Azizullah Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai ve İcar Reisi Dr. Abdullah Abdullah seslenerek “ Biz bunun için mi size oy verdik? Yeter artık.” dedi.
Hasta olmasına rağmen bir annelik görevini yerine getirmek istediğini söyleyen Sakına İkbal ise “Televizyonlardan yaralıları gördüm ve kana ihtiyaçları olduğunu duyunca, dayanmadım kan vermeye geldim. Çünkü ben bir anneyim.” dedi.


Cuma günü Kabil'de uluslararası birliklerin bulunduğu askeri üsse yönelik düzenlen saldırıda bir NATO askeri ve 2 saldırgan hayatını kaybetmişti.
Aynı gün bir kişinin polis kıyafetiyle Polis Akademisi'ne intihar saldırısı düzenlemesi sonucu 20'den fazla öğrenci hayatını kaybetmiş ve 25 kişi de yaralanmıştı. Yine Cuma günü Afganistan istihbarat merkezine bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda en az 22 kişi hayatını kaybetmiş, 200'den fazla sivil ise yaralanmıştı.