Türkiye’de 14 Aralık özgür basına yapılan operasyona bir tepki de Afganistan Devlet Gazeteleri Başkanı Dr. Şamsulhak Arianfar’dan geldi. Afganistan’ın önemli 5 gazetesini bünyesinde bulunduran Dr. Arianfar, Türkiye’de gazeteci ve senaristlerin gözaltına alındığını duyunca şaşkınlık yaşadığını aktardı. Türkiye’deki gidişatının iyi olmadığına dikkat çeken duayen gazeteci Arianfar, “Özgürlüğün olmadığı yerde diktatörlük ortaya çıkar.” uyarısında bulundu.

Afganistan’ın The Kabul Times, Hewad, Anis, Eslah ve Vatandaran adlı gazetelerinin başında bulunan Dr. Arianfar, demokratik ülkelerde ifade ve düşünce özgürlüğünün her insanın doğal hakkı olduğunu söyledi. Afganistan’da Komünizm döneminde böyle olayların yaşandığını hatırlatan Dr. Arianfar şöyle devam etti: "Özgürlüğün olmadığı yerde diktatörlük ortaya çıkar. Bunu bizzat yaşadık. Afganistan’da Komünizm döneminde diktatörlük vardı. Fikir beyan etmek suçtu. Radyo dinlemek bile suçtu. Diktatörlükte 'ben ne dersem o olacak' kuralı vardır.”

Cihan Haber Ajansı’na konuşan Dr. Arianfar, “Doğruları söyleyerek karşılaşılabilecek tehlikeler aşılır. Toplum düşüncesini özgürce ifade edebildiği sürece devlet gelişir .” ifadelerini kullandı.

DOĞRULARI YANSITTIĞI İÇİN DEVLET ZAMAN GAZETESİNİ ÖDÜLLENDİRMELİ

Özgür basına yapılan 14 Aralık operasyonunu ve medyaya baskıların son erdirilmesini isteyen Arianfar, doğruları yansıttığı için Zaman Gazetesi’nin devlet tarafından ödüllendirilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'de bir senaristin ve yazarın gözaltına alındığını duyunca şaşkınlık içinde kaldıklarını söyleyen Arianfar, bu hukuksuzluğa karşı tek bir cümle söylemek istediğini ifade ederek, "Öyleyse biz Afganistan'da daha iyi bir demokrasiye sahipmişiz." dedi.


DÜNYA TÜRKİYE'Yİ HİZMET HAREKETİ SAYESİNDE TANIDI

Hizmet Hareketi'nin faaliyetlerini dünya genelinde bir istisna olduğuna vurgu yapan Arianfar şöyle devam etti: " Afganistan'da bunun şahidiyiz. Hizmet Hareketi'nin eğittiği nesil, gerçekten iddialı, dürüst, işlerini ihlâsla yapıyorlar. Dünyanın dört bir köşesinde Türkiye'nin gururunu, kültürünü, dilini taşıyorlar. Bugün Türkiye dünyanın dört bir yanında siyasi kuruluşlar sayesinde değil, Hizmet Hareketi sayesinde tanınmış durumda. Türkiye hükümeti hizmet kuruluşunu Türkiye ve İslam'ı en iyi şekilde temsil ettiği için desteklemesi gerekiyor.”

Birçok ülke böyle bir harekete hasret olduğunu söyleyen Dr. Şamsulhak Arianfar,”Şimdiye kadar dünyada hiçbir kuruluş Hizmet Hareketi gibi dünyanın 160 ülkesinde okul açılımında bulunmadı. Ülkelerin çoğu Türkiye'yi tanımıyordu. Ama bugün Türkçeyi biliyor. Türk kültürüyle tanışıyor. İslam'la tanışıyor. Hizmet Hareketi'nin büyük sevaplara nail olduğu kanaatindeyim. Türkiye hükümetinin de bunu biliyor olmasını ümit ediyorum." ifadelerini kullandı.