Afganistan hükümeti ve Taliban arasında Cuma günü gerçekleşmesi beklenen barış görüşmelerinin Taliban lideri Molla Ömer'in öldüğü haberinin verilmesinin ardından ertelendiğini bildirildi.

Pakistan Dişileri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Afganistan hükümeti ve Taliban arasında Cuma günü gerçekleşecek olan barış görüşmelerinin 2'inci ayağının Taliban’ın talebi üzerine ertelediklerini kaydetti.

Yapılan açıklamada Pakistan ve diğer komşu ülkelerin, Taliban liderlerinin barış görüşmelerine sadık kalmasını ve Afganistan'da kalıcı bir barışa ön ayak olmalarını umduklarını ifade etti.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit sabah saatlerinde yarın düzenlenecek olan barış görüşmesi hakkında açıklamada bulunarak "Bu görüşme ile ilgili bizim herhangi bir haberimiz yok" demişti. Ömer'in öldüğünü henüz doğrulamayan Taliban'ın, barış süreci ile ilgili yaptığı belirsiz açıklamalarla şüphe uyandırdığı kaydedildi.

Barış görüşmelerinin birinci ayağı yaklaşık bir ay önce ABD ve Çin’in denetimiyle Pakistan’ın başkenti İslamabad'da düzenlenmişti.