Afganistan'ın kuzeydoğusunda 7.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin Pakistan ve Hindistan'ı da etkilediği, birçok bina duvarında çatlaklar ve yıkıntılar oluştuğu belirtildi. Şu ana kadar deprem sonucu Pakistan'ın kuzeydoğusunda 19 kişinin hayatını bildirildi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Enstitüsü (USGS) tarafından yapılan açıklamada, merkezi Afganistan'ın Feyzabad kentinin 82 kilometre güneydoğusunda Hindukuş dağlarındaki depremin büyüklüğü ilk olarak 7.7 daha sonra 7.6 ve en son 7.5 şeklinde açıklandı. Yerin 196 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Pakistan, Hindistan ve Afganistan'ın başkentlerinden hissedildi. Binaların duvarlarında yıkılmalara ve çatlaklara neden olan deprem sonucu Pakistan'ın kuzeydoğusunda şu ana kadar 19 kişinin öldüğü belirtildi.

Özellikle Afganistan'da birçok binada çatlaklar meydana geldi. Motosikletler ve bisikletlerin bina duvarları altında kaldığı görüldü. Depremden sonra sokaklara çıkan halk, büyük panik yaşadı.

Pakistan'ın kuzeyinde Keşmir bölgesinde 8 Ekim 2005 tarihinde 7.6 büyüklüğündeki depremde 75 bin kişi hayatını kaybetmişti.