Afganistan Kızılayı Başkanı Fatıma Geylani, Kimse Yok Mu'nun (KYM) dünyadaki muhtaç insanların imdadına yetişen başarılı bir yardım derneği olduğunu belirtti. Geylani, Kimse Yok Mu'nun başarısının sırrını siyasetten uzak olmasına bağladı.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Afganistan Kızılayı Başkanı Fatma Geylani, dernek hakkındaki kendi görüşlerini anlatırken "Kimse Yok Mu, yetimlerin elinden tutan, Ramazan ayında sahur ve iftar yapma imkânı olmayan ailelerin sofralarına yemek koyan bir dernektir.” dedi.

KYM GÖNÜLLÜLERİ, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE NASIL YETİŞEBİLİRİZ ÇABASINDA

"KYM gönüllüleri, zor zamanlarda ihtiyaç sahibi insanların yanında olmaya çabalıyor." diyen Geylani, ülkede, Kimse Yok Mu'nun muhtaçların sofralarına aş getirdiğini, hatta birkaç aylık masraflarını bile tedarik edip gönülleri feth ettiğini kaydetti.

Yardım ulaştırmanın kolay olmadığına ve Kızılay olarak sistem sıkıntısı yaşadıklarına vurgu yapan Geylani, "Bazı zamanlar doğal afetlerde, yardım için iyi niyetle bölgeye gitmişiz; ama yanlış malzeme götürmüşüz. KYM ise bu konuda profesyonelce çalışıyor. Yerlerin tespit edilmesinden tutun, ihtiyaç listesi, ulaşım ve birçok konuyu mükemmel şekilde değerlendiriyor." ifadelerini kullandı.

Geylani, çalışmalarını beğendiği Kimse Yok Mu için "Kendim ve ülkem adına, derneği ve yapılan çalışmaları takdir ediyorum." dedi.

CEHALETİ YOK ETMEK İÇİN İMAM HATİP AÇTILAR

Ülkenin en büyük problemlerden birinin eğitimde yaşanan sıkıntılar olduğuna dikkat çeken Geylani, bu problemi çözme amacıyla Kimse Yok Mu'nun başkent Kabil’in Bagrami ilçesinde dünya standardında İmam Hatip Lisesi yaptığını söyledi. Geylani, okulda Afgan çocuklarının çağın eğitim sistemlerine uygun olarak hizmet aldıklarını ifade etti.

Yardımlara siyasetin karıştırılması halinde başarısız sonuçlar elde edileceğinin altını çizen Geylani, "Yardım ve yardımlaşma faaliyeti, kendisine tamamen uzak olan siyasetle karıştırılmamalı." dedi. Geylani, Kimse Yok Mu'nun başarısını, siyasetle hiçbir bağının olmamasına bağladı.

Kimse Yok Mu gönüllülerinin insanlığın huzuru için çalıştığına vurgu yapan Geylani, şunu söyledi: "Bu dernek gönüllüleri, ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için dertleniyor."