Afganistan Milli Güvenlik Başkanı Rahmetullah Nabil, ülkenin kuzeyindeki Kunduz vilayeti Taliban’ın kontrolüne geçmesi ve güvenlik güçlerinin bir şey yapamaması üzerine halktan özür diledi.

Afganistan Milli Güvenlik Başkanı Nabil, milletvekillerinin talebiyle bugün meclise çağırılmıştı. Mecliste konuşan Nabil, Kunduz vilayetinin Taliban’ın eline geçmesi ve kendilerinin bir şey yapamamalarından dolayı milletvekilleri ve halktan özür diledi.

Daha önce de Kunduz’la ilgili endişelerinin olduğunu beyan eden Nabil, vilayetin Çardere ve Daşt Arçi ilçelerinin terörizm merkezine dönüştüğünü, söz konusu bölgelere Taliban’ın yardımıyla eğitim merkezlerinin kurulacağı ihbarı aldıklarını aktardı.

Öte yandan, meclisteki birçok milletvekili parlamento girişinde ellerindeki “Kunduzu kurtarın” pankartı açarak devletin bir an önce Kunduz’u Taliban’ın ellinden temizlemesini istedi.

Afganistan’ın kuzeyindeki Kunduz vilayeti 3 gün önce Taliban’ın kontrolüne geçmişti. Şu an ise yabancı ve yerel güvenlik güçlerinin vilayeti tekrar alabilmek için düzenledikleri operasyonlar devam ediyor.