Afganistan'ın başkenti Kabil'de Taliban örgütünün dün parlamento binasına düzenlediği bombalı saldırıda son bilanço açıklandı. Saldırıda, 2 sivilin öldüğü, 40 kişinin ise yaralandığı bildirilirken, yaralananlar arasında Kunduz milletvekili Fatma Aziz’in de bulunduğu öğrenildi.

Birleşmiş Milletler Afganistan Yardım Misyonu (UNAMA) tarafından yapılan açıklamaya göre, başkent Kabil'de Taliban'ın parlamentoya düzenlediği saldırıda çıkan çatışmada 10 yaşındaki bir kız çocuğu ve bir kadın hayatını kaybetti. Çatışmada aralarında milletvekili Fatma Aziz'in de bulunduğu 40 sivilin yaralandığını bildirdi.

Taliban'ın parlamentoya saldırarak demokrasiye hakaret ettiğine dikkat çekilen açıklamada, "Birleşmiş Milletler Afganistan Yardım Misyonu bu saldırıyı şiddetle kınıyor" ifadesi kullanıldı.

Öte yandan mecliste bulunan Kunduz milletvekili Fatma Aziz’in meydana gelen patlama sırasında başına cam ve tahta parçalar isabet etmesi sonucu yaralandığı bilgisi verildi. Aziz’in kocası Şir Muhammed, Cihan Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, dün meydana gelen olay neticesinde eşinin başına isabet eden cam ve tahta parçalarla yaralandığını, ardından başkentteki Emniyet Milli Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındığını ve sağlık durumunun iyiye gittiği kaydetti.

Saldırganlar dün sabah saatlerinde parlamento binasını hedef almış, ardından bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri ile çatışmaya başlamıştı. Afganistan Taliban örgütünün sözcüsü Zabihullah Mücahit ise çatışmaların başlamasından hemen sonra saldırıyı üstlendiğini açıklamıştı. Yaklaşık 2 saat süren çatışma 7 saldırganın öldürülmesiyle sona ermişti.