Afganistan’ın güneyindeki Helmand vilayetinin merkezi olan Leşkergah'da intihar eylemcisi olarak kandırılan 10 yaşındaki kız çocuğu polise teslim oldu.

Afganistan Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, 10 yaşındaki Gülsüm isimli kızı çocuğu çantasında patlayıcı maddelerin olduğunu belirterek polise başvurdu.

Daha önce Cebbar Şuca isimli Taliban komutanı tarafından kaçırıldığını kayden Gülsün, Şuca’nın kendisine zorla çanta dolu patlayıcı maddeleri verere, güvenlik güçlerini hedef almasını istediğini belirtti..

Afganistan’ın değişik bölgelerinde faaliyette olan Taliban üyeleri, gençleri intihar eylemlerine ikna ediyor, hatta çocukları da bu işe alet ediyor.

Yaklaşık 6 ay önce de Helmand'da bir kız çocuğunun Taliban’a çalışan ağabeyi tarafından intihara zorladığı, ama çocuğun polise teslim olduğu kaydedilmişti.

Bu arada güvenlik güçleri başkent Kabil’in 12. nahiyesinden intihar eylemi için gelen iki kişinin hedefe yetişmeden önce gözaltına alındığını yazdı.

Eylemcilerin ülkenin kuzeydoğusunda Pakistan sınırında yer alan Kunar vilayetinde faaliyet gösteren Taliban komutanlarından Molla Ömer isimli kişi tarafından Kabil’e gönderildiği öğrenildi.