Afganistan’ın güneydoğusundaki Zabul vilayetinde, 30 kişinin kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldığı bildirildi. Silahlı saldırganların IŞİD mensubu olmasından şüpheleniliyor.

Zabul yetkilileri, kimliği belirsiz silahlı kişilerin Kandahar’dan başkent Kabil’e gitmekte olan yolcu otobüsünü Zabul’un Şah Coy ilçesindeki Peşgende bölgesinden durdurduğunu açıkladı. Silahlı kişilerin otobüste bulunan 30 kişiyi kaçırdıkları belirtildi. Açıklamada, kaçırılanlardan çoğunun Şii ve İran’dan Afganistan’a dönen mülteciler olduğuna dikkat çekildi.

Öte yandan, olayın dün yerel saatle 15.30 sularında meydana geldiği ifade edilirken, 15 kişi olduğu belirtilen saldırganların şu ana kadar kimliklerinin belirlenemediği ifade edildi.

Şah Coy Kaymakamı Abdul Halik Eyubi, Cihan Haber Ajansı'na verdiği açıklamada kaçırılanların Taliban üyesi olmadığını söyledi. Eyübi, görgü şahitlerinin ifadelerine göre grubun siyah elbiseli olduklarını ve konuşmalarının ise Farsça ve Peştünce olmayıp farklı yabancı dille konuştuklarını kaydetti. Otobüstekileri kaçıran silahlı saldırganların IŞİD olduğundan şüpheleniliyor.

Eyübi, kaçırılanlar arasında kadın ve çocuğun bulunmadığını belirtirken, "Şu ana kadar Taliban üyeleri birçok yolcu otobüsünü durduruyor ve arama yapıyordu. Fakat hiçbirini götürmüyordu. Ama bu olay daha farklı. Çünkü IŞİD’in hedeflerinden biri Şiileri öldürmek ve burada da çoğu Şii olan 30 kişi hedef alınmakta.” dedi. Olayla ilgili incelemelerin başlatıldığının altını çizen Eyübi, kaçırılanların yerinin tespit edilmesi için çalışmaların hızla devam ettiğini bildirdi.

Öte yandan, Taliban şimdiye kadar olayla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.