Afganistan Ulusal Birlik Hükümeti'nin kabinesinin açıklanmasının ardından meclisten güvenoyu alan 8 bakan, Devlet Başkanı Eşref Gani Ahmedzai huzurunda yemin etti.

Başkanlık sarayında düzenlenen yemin törenine Ahmedzai, İcra Reisi Dr. Abdullah Abdullah ve yardımcıları katıldı.

Afganistan meclisinden güvenoyu alarak yeni bakanlık görevlerine başlayan Dışişleri Bakanı Selahuddin Rebani, Maliye Bakanı İklil Hakimi, İçişleri Bakanı Nurulhak Ulumi, Sağlık Bakanı Dr. Firuzuddin Firuz, Madden ve Petrol Bakanı Davut Şah Sabah, Hac Evkaf Bakanı Feyz Muhammed Osmani, Mülteciler Bakanı Seyit Hüseyin Halimi, Kırsal Rehabilitasyon ve Gelişme Bakanı Nesir Ahmed Durani İslam kanunları çerçevesinde görevlerine sadık kalacaklarına yemin etti.

Törenden sonra Başkan Gani ve İcra Resisi Abdullah yeni göreve başlayacak olan 8 bakanı kutladı.

Afganistan Ulusal Birlik Hükümeti'nin kurulmasından yaklaşık 3 buçuk ay sonra kabine açıklanmıştı. Açıklanan 27 isimden, ikisi kadın 25 bakan adayı ve iki başkan yer alırken, açıklanan bakan adayları güvenoyu almak için başkan Gani tarafından meclise yönlendirilmişti. Ancak açıklanan 27 isimden sadece 19 kişi güvenoyu almak için meclise gelmişti ve 8 bakan adayı ile emniyet başkanı meclisten güvenoyu alarak bakanlık görevlerini üstlenmişti.