Afganistan'da halk, bayram namazını kılmak için bu sabah camilere akın etti. Başkent Kabil’in camileri yaşlı, genç ve çocuklarla doldu taştı. Bayram namazı sonrasında halk, bayramlaştı.

Namaz öncesi halka hitap eden Merkez Camii imamı Kurban Bayramı'nın, huzur ve birlik bayramı olduğuna işaret etti. Cemaat, camilerin dolması üzerine avlu ve bahçeleri de doldurdu. Sıkı güvenlik önlemleri altında kılınan bayram namazı sonrası dışarı çıkan Afgan halkı, geleneksel hale gelen ve yıllardır devam eden toplu bayramlaşma törenine katıldı.

Bayram namazına gelen Hacı Seyit Gül isimli Afgan, bayramların barış ve huzur için fırsat olduğunu aktardı. Gül, ülkedeki kurban bayram geleneklerinin halkı bir biriyle kaynaştırdığını ve bu geleneğin devam etmesi gerektiğini anlattı. Gül, ülkesinin terör belasından kurtulması halkın birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini dile getirdi.


Babası ve ağabeyleriyle Bayram namazı için camiye gelen 11 yaşındaki Ahmet Müzemil isimli çocuk ise bayramları çok sevdiğini söyledi. Müzemil, “ Bayram benim için çok önemli. Çünkü, bayramda annem bana yeni elbiseler alıyor. Büyükler harçlık veriyor. Ayrıca akrabalar ve dostlarımızın evlerine ziyarete gidiyorum. Keşke her gün bayram olsa.”dedi.

Öte yandan Afganistan’ın başkenti Kabil'de faaliyet gösteren Afgan- Türk Erkek Lisesi'nde Kurban bayramı coşkusu yaşandı. Okulun camisinde kılınan bayram namazı sonrasında toplu bayramlaşma töreni düzenlendi ve ardından kahvaltı yapıldı.