Afganistan'ın başkenti Kabil’de aralarında din adamlarının bulunduğu binlerce kişi, Hz. Muhammed'e (sav) hakaret içeren karikatürler yayınlayan Charlie Hebdo dergisini protesto etti.

Cuma namazından sonra başkentin merkezindeki Abdul Rahman Camii önünde toplanan kalabalık, Charlie Hebdo dergisini protesto etti. Ellerinde Hz. Muhammed (sas) yazılı pankart ve afişlerin bulunduğu kalabalık, Kabil’deki Fransa Büyükelçiliği'nin kapatılmasını ve bu ülke ile diplomatik faaliyetlerin durdurulmasını istedi.

Protestoya katılan Mevlevi Muhammed Muhtar Mufleh isimli Afgan, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, ifade özgürlüğünün dini değerlere hakaret etme hakkını doğurmadığını vurguladı. Mufleh,"Müslümanların kalbi kırılmış durumda. Biz burada Peygamber Efendimize olan sevgimizi dünyaya göstermek için toplandık. Peygamber Efendimizin (sav) ümmeti olarak son nefsimize kadar savunacağımızı tüm dünyaya duyurmak istiyoruz." dedi.

Gösteriye katılan Abdullah isimli başka bir Afgan ise, milyonların kalbinde yer edinen Hz. Muhammed’e (sav) hakaret içeren karikatürlerin yayınlanmasının kabul edilmeyeceğini vurguladı.

Çeşitli slogan ve tepki içeren konuşmalardan sonra kalabalık adına basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında, BM ve diğer uluslararası kuruluşlara çağrıda bulunularak Müslümanlara yapılan hakaretin önüne geçilmesi istendi. Ayrıca, Kabil’deki Fransa Büyükelçiliği'nin bir an önce kapatılması dile getirildi.

Geçtiğimiz hafta Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai, Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed'e (sav) hakaret içeren karikatürler yayımlamasını kınamıştı. Afgan lider, bunun Müslümanlara karşı büyük bir hakaret olduğunu dile getirmişti.