Afganistan'ın Vardak vilayetinin Celrez ilçesinde polis kontrol noktalarına Taliban'ın saldırısının ardından çıkan çatışmalarda, en az 30 Afgan güvenlik gücü hayatını kaybetti.

Vardak Valiliği Sözcüsü Ataullah Hogyanay basına yaptığı açıklamada, bir haftadır devam eden ve dün geceden bu yana şiddetlenen çatışmalarda 100'den fazla Taliban’ın farklı noktalardan ilçeye saldırdığını ifade etti. Hogyanay saldırılarda, en az 30 güvenlik gücünün hayatını kaybettiğini belirtti.

Vardak İl Şura Başkanı Ahmet Caferi bölgedeki güvenlik güçlerinin yetersiz olmasından dolayı henüz olayla ilgili büyük çapta operasyonun düzenlenmediğini aktardı. Vardak yetkilileri, bölgedeki güvenlik güçlerinin takviye edilmemesi halinde ilçenin Taliban tarafından ele geçirilebileceği uyarısını yaptı.

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahed ise Vardak kentinin Celrez ilçesinde polis kontrol noktalarına saldırdıklarını ve 20 noktayı ele geçirdiklerini öne sürerek, dünden beri devam eden çatışmalarda 50 polisi öldürdükleri iddiasında bulundu.