Afganistan’ın doğusundaki Lougar vilayetinin Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen silahlı saldırıda, en az 20 polisin öldüğü ve 8 polisin de yaralandığı bildirildi.

Lougar valiliği sözcüsü Din Muhammet Derviş basına yaptığı açıklamaya göre, polis üniforması giyen 4 saldırgandan biri ilk olarak bomba yüklü bir araçla Emniyet Müdürlüğü ana girişinde intihar saldırısı düzenledi. İlk patlamanın ardından silahlı saldırı gerçekleşti. Art arda düzenlenen intihar saldırılarında 2 saldırgandan biri kendisini binanın ilk kapısında, diğeri ise girişteki ikinci kapıda patlattı.

Dördüncü saldırganın Emniyet Müdürlüğü yemekhanesine girerek polislerle çatışmaya başladığını belirten Derviş, çatışma sonucu 20 polisin hayatının kaybettiği ve 8’ininde yaralandığını aktardı. Hemen çevre hastanelere kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının ağır olduğu bildirilirken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahit yazılı açıklama yaparak saldırıyı üstlendi.

Öte yandan, bugün Pakistan'ın doğusunda bulunan Lahore kentinde bir polis merkezine aynı şekilde ilk olarak bomba yüklü bir araç ile saldırı yapılmış daha sonra ise ateş açılmıştı. Saldırı sonucu 7 kişi hayatını kaybetmişti.