Afganistan’ın kuzeyindeki Faryab vilayetinin Almar ilçesinde halk pazarında meydana gelen intihar saldırısı sonucu 15 kişi hayatını kaybederken, en az 30 kişinin yaralandığı bildirildi.

Almar Kaymakamı Muhammed Salih Salih'in Cihan Haber Ajansı'na verdiği bilgiye göre yerel saat 10.30 sularında bir intihar saldırganı kendini halk pazarına girerek patlattı. Olayda biri asker toplam 15 kişinin öldüğü, 7’si güvenlik gücü olmak üzere en az 30 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Yaralıların acilen hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığını belirten Salih, ölenler arasında çocukların de olduğunu açıkladı.

Faryab polis sözcüsü Seyid Masut Yakubi yerel basına yaptığı açıklamada, intihar eylemcisinin Almar’ın Mirşah bölgesinde yaşayan Atikullah adlı kişi olduğunu aktardı. Yakubi, Taliban’ın intikam almak için böyle bir bombalama eylemeni gerçekleştirdiğini öne sürdü.

Fayrab vilayeti Taliban’ın en çok faaliyet gösterdiği yer olarak dikkat çekiyor. Afganistan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı General Abdul Raşit Dostum'un Taliban’a karşı mücadeleyi desteklemek için son ziyaretlerinden biri de Faryab’a olmuştu.