Afganistan'ın doğusundaki Host vilayetinde bir protesto sırasında düzenlenen intihar saldırısında, 17 kişi hayatını kaybederken 64 kişinin yaralandığı bildirildi.

Host Emniyet Müdürü Feyzullah Gayrat basına yaptığı açıklamada, yerel saat 9.45 sularında Valilik binasının önünde Vali Vekili Abdul Cebbar Nayimi'ye yolsuzluk yaptığı iddiasıyla düzenlenen protesto sırasında, bir intihar eylemcisinin üzerindeki bombayı patlattığını belirtti. Gayrat, saldırıda 17 kişinin hayatını kaybettiği ve 64 kişinin de yaralandığını söyledi.

Ölenlerin sivil olduğuna dikkat çeken Gayrat, yaralılar arasında Host milletvekili Humyon Humayon’un da bulunduğu açıkladı. Yaralılar çevre hastanelerde tedavi altına alınırken ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Öte yandan Afganistan İçişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada saldırıyı kınarken, saldırıda 17 kişinin öldüğünü doğruladı; ancak yaralı sayısını 37 olarak açıkladı.

Saldırının ardından Afgan polis ve askeri güvenlik önlemlerini artırdı. Şehirdeki tüm iş yerlerinin ise kapandığı aktarıldı. Şu ana kadar saldırıyı üstlenen ise olmadı.