Afganistan'ın başkenti Kabil'in Hamit Karzai Uluslararası Havaalanı caddesinde, NATO konvoyuna bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre, bir sivil hayatını kaybetti ve 22 kişi ise yaralandı.

Kabil Emniyet Müdürü Abdul Rahman Rahimi olay yerinde basına yaptığı açıklamada bir intihar saldırganının bomba yüklü araçla NATO konvoyunu hedef aldığını ifade ederken, saldırıda bir sivilin hayatını kaybettiğini, 22 sivilin de yaralandığını kaydetti. Yaralıların çevre hastanelerde tedavi altına alındığı bildirildi.

NATO'nun Afganistan'daki Kararlı Destek (RS) misyonu da konvoya bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısını doğrulayarak, olayda NATO görevlilerin zarar görmediğini belirtti.

Saldırıda, Afganistan'da NATO çerçevesinde görev yapan Amerikan askerlerinin bulunduğu bir zırhlı araç kullanılmaz hale geldi. Bölgedeki iş yerleri ve evler büyük hasar gördü. Olay yerine çok sayıda Afgan güvenlik güçleri ve yabancı askerler sevk edildi.

Olay yerine incelemelerde bulunmak için gelen milletvekili Şükriye Barikzai, "Afgan halkı savaştan sıkıldı. Zaman 'kimin ne yaptığını sormak' zamanı değil; 'devletin güvenlik için ne yaptığını' sorgulama zamanı. Artık yeter. Yetişin mazlumların ahına. Allah aşkına ülkeyi nereye götürüyorsunuz? Ben bunalmış durumdayım. Her gün Afganların kanı dökülüyor." diyerek hükümeti eleştirdi.

Görgü şahitlerinden Gaybullah Hamidi ise yaşadığı dehşet anlarını şöyle anlattı: "Büyük bir patlama meydana geldi. Koştuk her tarafta yaralı vardı. Yaralıları kaldırmak istedik; ancak yabacı askerler bize doğru ateş açtı."

Yaralılar arasında kadın ve çocukların olduğu açıklanırken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Saldırıyı üstlenen Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahed, saldırıda ABD askerlerinin bulunduğu zırhlı araçların tahrip edildiğini ve birçok askerin öldüğünü iddia etti.