Afganistan’ın orta kısmındaki Gur vilayetinde etkili yağışlar sebebiyle meydana gelen sel felaketinde, 8’i çocuk toplam 11 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Gur vilayeti doğal afetlerle mücadele başkanı Hamidullah Dadfer basına yaptığı açıklamada, şiddetli yağışlar sonucu 4 kişinin Şehrek, 4 kişinin Duline ilçesinde ve 3 kişinin ise şehir merkezindeki Aliyar bölgesinde yaşamını yitirdiğini ifade ederken, ölenlerden 8’nin çocuk, birinin kadın ve ikisinin de erkek olduğunu kaydetti.

Meydana gelen sel felaketinde yüzlerce ev ve tarlanın zarar gördüğü, hayvanların da telef olduğunu aktaran Dadfer, Herat ve Gur yolunun da trafiğe kapatıldığını açıkladı.

Bölge sakinlerinden Abdul Vahab basına yüzlerce dönüm arazisinin sular altında kaldığını belirtirken, ayrıca iki köprünün de sel sularında yıkıldığını aktardı.

Öte yandan ülkenin kuzeyindeki Faryab ve Bağlan vilayetlerinde de meydana gelen sel felaketinde 8 kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı ve yüzlerce dönüm tarlanın da zarar gördüğü ifade edildi.