Afganistan güvenlik güçlerinin ülke istikrarını sağlamak için son 24 saate gerçekleştirdiği operasyon sonucu Taliban üyesi 77 kişinin öldüğü, 18 kişinin yaralandığı bildirildi.

Afganistan İçişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, operasyonların Kunar,Nangerhar, Tahar, Kunduz,Badahşan, Saripul, Kandahar, Zabul, Urzgan, Lougar, Gazni ve Helmand, vilayetlerinde gerçekleştirildiğini açıkladı.Operasyonlarda 77 Taliban'ın öldüğü, 18 ’unun yaralandığını ve birinin de gözaltına alındığı ifade edildi.Ayrıca açıklamada güvenlik güçlerinin farklı vilayetlerde militanlar tarafından yol kenarında yerleştirilmiş 12 adet mayını etkisiz hale getirdiği aktarıldı.

Öte yandan Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai, ülkenin doğusundaki Lougar vilayetinin Emniyet Müdürlüğünde dün meydana gelen silahlı saldırıyı şiddetle kınadığı belirtildi.

Başkanlık sarayından yapılan yazılı açıklamada Başkan Gani, ülke düşmanlarının yaptıkları hunharca hareketle Afgan güvenlik güçlerini asla yıldırmayacağını beyan ederken, bundan sonra düşmanların Afgan halkının karşısında durmaya güçlerinin yetmediğini altını çizdi.

Afganistan’ın doğusundaki Lougar vilayetinin Emniyet Müdürlüğü'ne dün düzenlenen silahlı saldırıda, en az 20 polisin ölmüş ve 8 polisin de yaralandığı bildirilmişti.Saldırıda yaralanan 8 kişiden ikisinin de hayatını kaybetmesi ile ölü sayısının 22 çıktığı bildirildi.