Afganistan'ın başkenti Kabil'de yabancıların da kaldığı Park Palace isimli otele düzenlenen silahlı saldırıda, ABD ve Hint vatandaşların aralarında bulunduğu 14 kişinin hayatını kaybettiği ve en az altı kişinin de yaralandığı bildirildi.

Kabil Polis Şefi Abdül Rahman Rahimi gazetecilere yaptığı açıklamada, iki Taliban militanının akşam saatlerinde otele girerek içerideki görevlilerle çatışmaya başladığını ifade ederken, yaklaşık yedi saat süren çatışma sonunda oteldeki 54 kişinin polis tarafından kurtarıldığını kaydetti. Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada saldırıda, 14 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

ABD'nin Kabil Büyükelçiliği, saldırıda bir Amerikan vatandaşının öldüğü açıklamasının ardından Hindistan'ın Kabil Büyükelçiliği ise sosyal medyada yaptığı açıklamada, olayda aralarında bir kadın olmak üzere en az 4 Hindistan vatandaşının öldüğünü teyit etti.

Öte yandan, saldırının ünlü Afgan sanatçısı Altaf Hüseyin’in vereceği klasik müzik konseri öncesinde düzenlendiği ifade edildi.

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahit yaptığı yazılı açıklamada saldırıyı üstlenirken, Logar vilayetinden Muhammed İdris isimli kişinin otele girerek saldırıyı düzenlediğini açıkladı. Taliban sözcüsü ölü ve yaralı sayısının 50’den fazla olduğunu iddia etti.