Afganistan’ın kuzeyindeki Belh vilayetinin merkezi olan Mezar-ı Şerif şehrinde savcılık binasına düzenlenen saldırı 7 saat sonra sona erdi. 5’i sivil toplam 10 kişinin hayatının kaybettiği saldırıda 66 kişinin yaralandığı bildirildi.

Belh Vilayeti Emniyet Amiri Abdul Razak Kadiri, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada, polis üniforması giyen 4 saldırganın öğle saatlerinde savcılık binasına girerek güvenlikçilerle çatışmaya başladıklarını söyledi. Razak Kadiri, 7 saat süren çatışma sonucu 5’i sivil toplam 10 kişinin öldüğünü ve 66 kişinin ise yaralandığını ifade etti.

İlk olarak bina girişindeki görevliyi silahla öldüren saldırganların daha sonra içeriye girdiğini aktaran Kadiri, savcılık binasında; savcılık müdürlüğü, şehir savcılığı müdürlüğü ve adliye olmak üzere toplam 4 resmi kurumun bulunduğunu söyledi. Abdul Razak Kadiri, saldırganların ilk olarak bina girişindeki görevliye etkisiz hale getirdikten sonra içeridekilerle çatışmaya başladıklarının altını çizdi. 7 saat süren çatışma sonucu saldırganların, güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü açıkladı.

Yaralıların acilen şehir hastanesine kaldırıldıklarını dile getiren Kadiri, bazı yaralıların durumunun ağır olduğunu belirti.

Öte yandan Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahit, saldırıyı üstlendi.