Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Pençşir vilayetinde, son açıklamalara göre çığ düşmesi sonucu ölülerin sayısı 95'e yükselirken, yaralıların da 29 kişiyi bulduğu bildirildi.

Pençşir Valisi Abdul Rahman Kabiri, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, kentin merkezi, Hisa-i Avali Pençşir, Dara ve Paryan olmakla beraber toplam 4 ilçede meydana gelen çığ felaketlerinde 95 kişinin cesedine ulaşıldığını ifade etti. Kabiri, 29 kişinin de yaralı olarak kurtulduğunu aktardı.

Arama kurtarma çalışmalarının bölge polisi ve vatandaşlar tarafından sürdürüldüğünü belirten Kabiri, çığdan dolayı yolların kapalı olduğunu ve bölgeye ulaşamadıklarını kaydetti.

Yaklaşık 150 kilometre yoldan ancak 50 kilometresinin temizlendiğine dikkat çeken Kabiri, kalan kısmının temizlenmesiyle daha fazla ekibin bölgeye yönlendirileceğini vurguladı. Kentin Paryan ilçesinde, çığ altında kalan 23 eve hala ulaşılamadığına dile getiren Kabiri, çığ altında kalanların sayısı hakkında ise herhangi bir bilgi vermedi.

Karın yaklaşık 180 santimetreyi bulduğu Pençşir vilayetinde, çığ altında ulaşılamayan vatandaşlar olduğu belirtilirken çığ düşen bölgelerde ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.