Afganistan'ın doğusundaki Bağlan vilayetindeki bir düğün evinde çıkan çatışmada, 21 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı bildirildi.

Bağlan Emniyet Müdürü Abdul Cabbar Purdili Cihan Haber Ajansı'na yapıtığı açıklamada, dün akşam Dih salah ilçesine bağlı Şaşan köyündeki bir düğün evinde meydana gelen ve silahlı kişilerle gece saat 23.00 sularında çıkan çatışmada 2’si çocuk toplam 21 kişinin öldüğünü, 8 kişinin de yaralandığını kaydetti.

Ölen ve yaralananların tümünü davetliler olduğunu aktaran Purdili, çatışmanın ardından polisin bölgeyi kontrol altına aldığını ve yaralıların acilen sağlık ocaklarına kaldırıldıklarını söyledi.

Düğüne davetli Sultan Muhammed adlı vatandaş yerel haber ajansı Pajwok’a yaptığı açıklamada yaşadıklarını şöyle anlattı: "Düğüne birçok silahlı kişi gelmişti. Birden ateş açıldı. Dışarıya çıkmak isteyen herkese kurşun isabet etti."

İrfan Ahmet adlı başka bir vatandaş ise çatışmanın Cuma Han ve Hüseyin adlı iki aşiret komutanı arasında yaşandığını aktarırken, çatışmada 24 kişinin öldüğünü, 12 kişinin ise yaralandığını öne sürdü.