Afganistan’da her yıl geleneksel olarak kutlanan Çiftçi Bayramı etkinliğine halk yoğun ilgi gösterdi. Nevruz Bayramı'nın ardından kutlanan etkinlik, Belh Tarım İl Müdürlüğü'nde düzenlendi.

Bahçe temizleme sorumlusu Hasibullah Abed, Cihan Haber Ajansı (Cihan)’a “Bu bayramda tarım makineleri sergileniyor ve bazı özel firmalar davetli oluyor. Tarım sahasına gelen değişiklikleri buradan çiftçilere tanıtmış oluyoruz. Bildiğiniz gibi bu kutlama sayesinde biz çiftçilere yeni yılda üretilen makineleri tanıtıyoruz. Ayrıca çiftçiler ve ziraat müdürlüğü arasında bir irtibat sağlanması amacıyla bu organizasyon yapılıyor.” ifadelerini kulandı.

Ülke genelinde tarım alanında gelen değişikliklere değinen Abed, geçen yıllara bakıldığında birçok şeyin değiştiğini söyledi. Ülkede meyve ürünlerinin gittikçe artığının altını çizen Abed, yurt dışına ihracat başladığına vurgu yaptı. Afganistan'ın kalkınması için tarım sektörünün geliştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Hasibullah Abed, sektörün geliştirilmesi durumunda binlerce vatandaşın iş sahibi olacağını vurguladı.