ABD'nin South Carolina eyaletinin Charleston şehrinde, Afrika kökenli Amerikalıların gittiği kiliseye ateş açarak 9 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Dylann Roof yakalandıktan kısa bir süre sonra suçunu itiraf etti. 21 yaşındaki saldırganın yeni bir ırk savaşı başlatmak istediği için bu eylemi gerçekleştirdiği belirtildi.

Roof'un saldırıda kullandığı silahı daha önce bir mağazadan aldığı belirtildi. Saldırganın bu silahı nasıl aldığı ise henüz netlik kazanmadı. Polis, Roof'un 9 ayrı cinayetten yargılanacağı bildirildi.

Öte yandan saldırganın oda arkadaşı Joey Meek, ABC News'a yaptığı açıklamada arkadaşının bu olayı 6 aydır planladığını belirtti. Meek, Roof'un ırk konusunda oldukça ayrımcı olduğunu ve herkesin hatırlayacağı bir olay gerçekleştirmek istediğini söyledi. Meek'in ancak, bu konuda yetkilileri uyarmadığı da ortaya çıktı.

South Carolina'da Charleston'da bulunan Emanuel African Methodist Episcopal Kilisesi'nde önceki gece dua etmek için bulunan kişilere 21 yaşındaki 'beyaz tenli' bir erkek tarafından ateş açılmış ve olayda 9 kişi ölmüştü. Yetkililer olaydan sonra saldırganın kimliğinin Dylann Roof olduğunu açıklamıştı.

Saldırgan daha sonra olayın yaşandığı bölgeye 395 kilometre uzaklıktaki North Carolina'da yakalanmıştı.